top of page

Smøretips for Vindfjelløpet her!

OBS! Bla til bunn av siden for siste oppdatering!

Smøretips Vindfjelløpet (8.2-17)

Vi på Skislip har vært rundt den nye vindfjelløypa i dag. Dette blir en flott trasé i varierende terreng og flott natur. Det har kommet 8-10 cm nysnø i natt og i formiddag og det snør fortsatt tett. Meldes kaldt til helgen så det kommer til å bli fantastiske forhold. Det er bare å melde seg på. Smøretips legges ut her fra fredag.

Her fra startområdet.

Fortsettelse under bildet!

Flotte forhold og mye nysnø.

Løypemaskinen kjører gjennom traséen både i dag, i morgen og lørdag. Det skal slutte å snø lørdag, så det ligger an til panserspor på søndag. Her noen utvalgte produkter vi regner med er aktuelle på søndag. Oppdatering kommer i morgen ettermiddag.

Smøretips Vindfjelløpet (10.2-17)

Lett yr i lufta i dag, men flotte forhold.

Anbefalte produkter på glid. Swix LF 6, Swix hvit maraton, Vauhti LF grønn, eller tilsvarende fra andre produsenter. Smeltes inn og avkjøles. Sikles og børstes godt.

Vil dere bruke pulver i tillegg er Toko Rød JetStream, Swix FC6 og Vauhti LDR gode alternativer.

Feste. Smelt inn et tynt lag Toko grønn grunnvoks eller VG 35 fra Swix. Ca 120 grader på jernet. Avkjøl. Legg et tynt lag Swix V30 oppå og smelt inn. Jevn ut med syntetisk kork. Avkjøl godt. Legg 3-4 tynne lag med Swix V30. Kork ut mellom hvert lag. Resten tar dere før start på søndag. Alternativer kommer i morgen.

Oppdatering kommer i morgen Kl 14.00.

Tynt lag grunnvoks. Her før innsmelting.

Smøretips Vindfjelløpet. Siste oppdatering.

(11.2-17)

Glid. (uten pulver)

1. Vauhti LF grønn (-2 --12)

2. Swix hvit marathon.

3. Swix LF 6

Glid. (med pulver)

1.

Swix hvit marathon. (glider) Toko JetStream Rød. (pulver)

2.

Swix LF 6 (glider) Swix FC 6 (pulver)

3.

Swix HF 7 (glider) Swix FC 7 (pulver)

Dette er testet i dag på -5 grader. Blir muligens litt kaldere i morgen, men er trygge på at dette er gode alternativer uansett. Forskjellene er små på det vi har testet. Skipar og struktur vil ha større betydning. Fine strukturer var best i dag.

Feste:

Grunnvoks Toko grønn eller Swix VG 35. Tynt lag smeltes inn. Varme på jernet ca 120 grader. Avkjøles. Legg på et lag Swix V30 og smelt inn dette også. Jevn ut med syntetisk kork. Avkjøl godt. Legg deretter 3-4 lag Swix V30. Kork ut mellom hvert lag. Smør resten i morgen før start.

Alternativer. Swix V30 Swix blå ekstra. Rode super extra Rode weiss Rode 0 Kan være lurt å ta med litt bløt voks underveis hvis temperaturen stiger mer enn det værvarselet sier nå. Trenger dere hjelp er vi på Skislip på plass med gratis smøreservice fra 08.15. Vi ønsker alle lykke til med løpet i morgen.


Viktig innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Search By Tags
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page